CARPORT WORDT KANTOOR

NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA

Een vriendin zette de grote stap om zelfstandige schatter te worden. Al snel werd haar bureau op het verdiep te klein.  En omdat ze graag privĂ© van werk wilde scheiden, was dan ook vlug beslist om de carport om te bouwen tot een kantoor.


Van bij het begin toonde ze een voorkeur voor een betonnen gietvloer.  Eveneens wou ze een gesloten vestiaire voorzien om het rommelige zicht van jassen aan een haak te ontdoen.  Nadat een inventaris was opgemaakt van wat er allemaal geborgen moest worden kon ik met het ontwerp beginnen.


Rekening houdend met de zwarte raamprofielen koos ik voor een dieperliggende greep in eik anthraciet als belijning en accent. Door een kabelgoot onder het witte werkblad worden de kabels netjes aan het zicht ontnomen.  De zwarte zijwand bij het binnenkomen, verbergt het klavier, de printer en vuilbak.


Om het geluid dat weerkaatst wordt door het beton te dimmen, heb ik het vloertapijt, op gelijke hoogte met de gietvloer, laten doorlopen tot aan de kastenwand welke meteen ook visueel het gangpad van de klant aangeeft.


De functionele verlichting gemaakt op maat, komt als het ware uit de bestaande nog deels zichtbare muur van het huis waar een indirecte verlichting achter geplaatst is