HOME IS NOT A PLACE, IT'S A FEELING

NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
IMG_4611
IMG_4611
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
NA
VOOR
VOOR
VOOR
VOOR

Om na een drukke werkdag languit in de zetel te genieten van een goede film, was een 65 inch TV scherm de belangrijkste vereiste van de bouwheer. Daarnaast wenste het ganse gezin een gashaard waarond ze  tijdens de koude winteravonden samen konden vertoeven.


Om een groot zwart flatscreen uit het zicht te kunnen onttrekken was het nodig een meubel op maat te ontwerpen.  Om de juiste verhouding te verkrijgen werd de kastenwand heel breed. Daarom heb ik het volume visueel gebroken door een front in hetzelfde eiken hout als de vloer te kiezen.


Het was ook een plezier te horen dat de eigenaars me toelieten om het los meubilair van Passe Partout te kiezen. De 'Ziggy' 3-zit sofa in Capucinno en island in soot black leder geven ieder gezinslid een ruime plaats om te liggen of zitten. De 3 'Tube' ronde bijzettafeltjes in verschillende grootte en hoogte geven een speels effect aan het geheel.


Om de insprong in de oorspronkelijke ruimte te benutten, heb ik een bibliotheekkast in anthraciet gebeitst eikfineer ontworpen. De indirecte sfeerverlichting in de brede leggers stralen een luxueus warm gevoel. Hier kon de prachtige Pastille lounge in velvet Spanish brown niet ontbreken.  Het hoeft niet gezegd te worden dat de dochter het een fantastisch plek vindt om in te relaxen.