Projecten

architect interieur binnenhuis interieurarchitect binnenhuisarchitect inrichten interieurstylist  ontwerper designer home interieuradvies advies huis inrichten

boonsID

Klik op volgende afbeeldingen indien u meer wil zien

Klassiek interieur krijgt een hedendaagse look


Waar aanvankelijk een schouw en een TV-kast apart stond, werd door het ontwerp van een architectonisch volume rond de open haard een rustigere wand gevormd. De eerst open landelijk keuken kreeg door het kiezen van nieuwe witte strakke frontdeuren en bijpassend aanrecht met verlichting, een meer hedendaagse look die mooi bij de leefruimte aansluit. Het zwevend element in de eetplaats en wit als boventoon, zorgt voor een ruimer en lichter gevoel.

Vlakkenconcept creëert zonering


De woonkamer die eerst bestond uit een lange koker, werd onderverdeeld in een zithoek en vestiaire die de achterwand vormt. Als verbindingsteken tussen de 2 ruimtes, werd er over de ganse lengte een wandmeubel ontworpen in wit gelakt MDF met donker gebeitst eikfineer als nadruk op de belijning. Indirecte verlichting onder het volume draagt bij tot de intimiteit.

Strakke vormen, warme materialen


De keuken is ergonomisch ingericht met aan de ene zijde de natte zone en de andere kant de kookzone waarbij het inox gasfornuis van Boretti het middelpunt vormt. Het werkblad in architectonisch beton geeft een industriële look. Doch door bewust voor donkergebeitst eikenhouten fronten te kiezen, krijg je een strakke maar allerminst kille vormgeving. De afzuigkap is onzichtbaar weggewerkt in een volume die een geheel vormt met de architectuur.

Wel overwogen maatwerk onder een schuin dak


Door het juiste ontwerp werd werken op zolder een aangenaam vertoeven. Ondanks de lage schuine dakzijden zorgt een wel overwogen indeling van het maatwerk in wit gelakt MDF voor een ruim gevoel. Als contrast werd de vloer donker antraciet gebeitst, een kleur die opnieuw zichtbaar wordt bij het openen van een kast. De maatkast voor de archivering dient als scheidingswand voor de logé. De volume aan de andere kant herbergt een wastafel en heel wat extra bergruimte.

Poolhouse en zoveel meer


Wat voorheen een donkere chalet was, werd door het doordachtzaam ontwerp een aangename poolhouse om te vertoeven na het zwemmen. Door middel van een centraal volume waar achter de plafondhoge schuifdeuren een douche, toilet en kleedruimte herbergt, werd de lange ruimte opgedeeld in enerzijds een bar en anderzijds een plaats voor ontspanning waar een ligbank met TV niet kon ontbreken. De oude storende verwarmingselementen werden functioneel weggewerkt en dient als zitbank.

Work and live together


De wens om de administratie te kunnen uitvoeren in de woonkamer, zonder het kenmerkend onrustig karakter hiervan, werd opgelost door de rechte belijning te laten aangrenzen met het raam ernaast waarbij het werkblad wordt doorgetrokken als vensterbank. De deurtjes klappen niet alleen open maar schuiven ook zijdelings weg in de kast, wat een optimaal gebruikscomfort biedt. De zwevende schabben met indirect licht zorgen dat het bureaumeubel toch nog gezellig oogt.

Verloren ruimte optimaal benutten


Door het ontwerp van deze maatkast werd de ruimte onder de trap nuttig geïntegreerd. Deze herbergt nu de TV en muziekinstallatie. Ook biedt de kastenwand voldoende plaats voor het voorheen rondslingerend speelgoed en dvd's. De witte wand wordt bewust onderbroken door een zwevend element in donkergebeitst fineerhout die links het glaspartij nog eens extra onderlijnt. De rechterzijde is een open kolom die plaatst biedt aan het hout voor de spekkachel die er naast staat.

Masterbedroom en home office onder één dak


Een niet gebruikte kleine zolder werd ingericht tot een masterbedroom en home office gescheiden door een volume die aan de ene kant een televisie en de andere kant de administratie bergt. Ondanks het hellend plafond typerend voor een zolder, werd alles doordacht ontworpen zodat er nog voldoende plaats was voor een dressing. Om binnen het budget te blijven werd er voor frontwerk in laminaat gekozen. Door alles in het wit te schilderen voelt de ruimte groter aan.

Donker interieur wordt luchtig en open


Door de wens om een gashaard te integreren in de zithoek, drongen organisatorische wijzigingen, fundamentele veranderingen en stijlmatige aanpassingen zich op om van dit sombere interieur een licht en luchtig, hedendaags geheel te maken.  Een bonus was dat de reeds aanwezig grote glaspartijen hierdoor meer in het daglicht kwamen.  Er werd gekozen voor een maatkast met als contrast een strakke horizontale belijning in antraciet gebeitst fineer voor het herbergen van de TV en een bar.  Eveneens verwijst dit naar de kleur van de raamprofielen, de afwerking van de gashaard en het op maat gemaakte salontafel waardoor alles een mooi rustig geheel werd.  De voorheen open trap werd van een wand voorzien met een geïntegreerde deur welke toegang biedt tot een extra berging voor boekentassen en plaats voor het opladen van GSM, Portable en tablet.

Herenhuis in ere hersteld


De benedenverdieping van dit statige herenhuis uit 1948 was aan de achterzijde reeds gerenevoreerd met een moderne uitbouw waar de nieuwe leefkeuken zich bevond. Door de jaren heen was de glorie van dit momentale pand enigszins getaand en de ziel wat verloren gegaan.  De opdracht was om de gelijkvloers verder structureel aan te pakken en opnieuw in ere te herstellen.  De stijl mocht een mix worden van authenticiteit en moderne elementen zoals in de keuken.  Daar de eigenaar een voorkeur bood aan vloerverwarming werd er gekozen voor een gietvloer.  In de woonkamer werd een TV-kast op maat ontworpen in hetzelfde eikenfineer als de ramen en berging achteraan.  Dit zorgde ervoor dat de woonkamer ondanks de strakke vloer een warme uistraling kreeg.  De 'Non Random' lampen van Mooi maken dit alles tot een mooi geheel.  Voor het bureau dat bestond uit losse open elementen, welke een onrustige ruimte creëerde, werd een bureaumeubel op maat ontworpen waar server, printer, scanner en laders aan het oog onttrokken werden.

Orangerie in stijl


De recent aangekochte meubels in de aansluitende TV-hoek stonden qua stijl niet in verbinding met de orangerie.  De klassieke boog tussen beide ruimtes kreeg een strakke vorm ingevuld door een kast op maat waarbij de bewust gekozen dikte en afstand van de open schabben nog steeds de transparantie bood om het dankbare licht door de bijna 6 meter hoge ramen over alle ruimtes te verdelen.

De eyecatcher is voor zeker de lamp van Bocci die voortreffelijk tot zijn recht komt aan het hoge plafond.

Een strak, lederen maar toch comfortabele dormeuse kon niet ontbreken daar de bewoners er vaak vertoeven om te lezen of te genieten van het kleurenspel van het licht.Alle projecten worden gebaseerd op volgende principes

  • Behandel je interieur als architectuur
  • Gebruik eerlijke materialen
  • Kies de verscheidenheid aan wit als basiskleur
  • Speel met licht en schaduw
  • Besteed aandacht aan elk detail
  • Stem elke kamer op elkaar af
  • Verbind binnen met buiten